Skolplattformen

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för Stockholms stads samtliga skolformer: förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning, inklusive särskolor.

Vad innehåller skolplattformen?

• Skolplattformen innehåller information om ditt barns skolgång. Mängden information kommer att fyllas på successivt.
  • På skolplattformens startsida publicerar vi nyheter om saker som kommer att hända på skolan.
  • Via startsidan anmäler du ditt barns frånvaro direkt i skolplattformen.

Skolplattformen för ditt barn

Ditt barn kommer också att få tillgång till skolplattformen, med möjlighet att ta del av information rörande sin skolgång.

Hur loggar jag in?

Skolplattformen kan användas med både surfplattor, smarta mobiltelefoner och datorer. Du som vårdnadshavare / förälder loggar in på startsidan via skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare.

För att stadens högt ställda säkerhetskrav ska uppfyllas kommer du som vårdnadshavare / förälder att logga in med hjälp av e-legitimation (t ex BankID).

Skaffa BankID (annan webbsida)

Var hittar jag mer information?

Stockholms stads webbplats

Supportfilmer och instruktioner

Supportfilmer för elever

Supportfilmer för vårdnadshavare

Kontakta supporten – elever och vårdnadshavare

Support Skolplattformen för elever

Elevsupporten har öppet alla dagar klockan 07.00–22.00.
Även du som är vårdnadshavare vänder dig hit om du har frågor eller ärenden som rör ditt barn.

Support Skolplattformen för vårdnadshavare

Vårdnadshavarsupporten har öppet måndag-torsdag 07.00–16.30, fredagar 08.00–16.00.