Vi vill att barnen skall få en lugn och avkopplande stund i biblioteket.

Givetvis lånar och läser vi böcker, men på lunchrasten spelar vi också schack, läser tidningar och tar det lugnt.

Alla klasser har en egen bibliotekstid varje vecka. Bibliotekarie finns i biblioteket under hela skoldagen. Under lunchrasten är det öppet för alla.

Låna böcker

Lånetiden är tre veckor. Du får låna hem böcker om inte klassen har andra regler. Inga lån över sommar/jullov. Tänk på att du är ansvarig för den bok du lånar, ingen bok lämnas till någon kompis utan att först återlämnats till biblioteket.

Eleverna får gärna låna hem böcker, men det kan ibland vara svårt att komma ihåg när de ska lämnas tillbaka, då behöver vi lite extra hjälp av er föräldrar.
Om en bok blir förstörd eller tappas bort ersätter ni den. När en bok inte återlämnas letar vi efter den i klassrummet/fritids, om den inte hittats får du med dig en påminnelse hem.

Om lånet efter påminnelse inte reglerats skickas ett krav till stadens Serviceförvaltning som skickar en faktura till vårdnadshavare.

Välkommen till skolbiblioteket!

Studiestöd

Studiestödet för årskurs 4-6 är på onsdagar kl.14.15 -17.00 på Linden i 4Bs klassrum med Magnus.